Kapital

Flere Forfattere

En anmeldelse av Rebeca Tamboleo

«Capitalipsis» er en fengslende antologi som utforsker forholdet mellom kapitalisme og de syv dødssyndene gjennom ulike sjangre og perspektiver. Fra en provoserende prolog til essays, personlige erfaringer og fantasifulle historier, denne boken inviterer leserne med på en tankevekkende reise. Møt en kundeservicemedarbeider som søker hevn i «Banco Sábado», en fortelling om fråtsing; dykke ned i livet til en fotballspiller som sliter med begjær i «Di mi nombre;» og hengi deg til «Vaya higos ha Alpetragio», en satirisk og magisk historie om seksuell dyktighet. Selv om en mer helhetlig kritisk tilnærming til kapitalisme kan være ønsket, vil samlingens kreativitet og engasjerende temaer garantert underholde og fremkalle refleksjon over aktuelle problemstillinger.

Capitalipsis er en antologi med historier som på forskjellige måter tar opp temaet kapitalisme og dødssynder. Boken begynner med en prolog med tittelen «Rick, Crosses, and Snakes», som tydelig viser intensjonene til bindet og materialene som presenteres. Nedenfor er to tekster av Estíbaliz Robles og Rubén Íñiguez Pérez, som utforsker kapitalisme, religion og arbeid fra essays og personlige erfaringer. Den første, med tittelen «Vicio», skiller seg ut spesielt for sin vellykkede tilnærming.

Deretter presenteres syv historier, én for hver dødssynd. Disse historiene faller innenfor sjangrene fantasy, science fiction og horror. Hver av dem tar for seg en av fasettene til dødssyndene på en original og kreativ måte. For eksempel, i «Banco Sábado» av José Luis Pascual, som omhandler sinne, blir hevnen til en kundesenterarbeider fortalt. I «Di mi nombre» av Aránzazu Ferrero, som tar for seg latskap, utforskes livet til en fotballspiller i lave timer. Jeg vil trekke frem «Vaya higos ha Alpetragio» av Víctor Martín-Pozuelo, som omhandler begjær og bruker pikaresk, satire og sverd og trolldom for å snakke om seksuell dyktighet.

Men generelt klarer tekstene å etterlate en positiv ettersmak og byr på en rekke kreative tilnærminger til dødssyndene. Selv om større sammenheng i den kritiske tilnærmingen til kapitalismen ville være ønskelig, klarer boken å underholde og få en til å reflektere over aktuelle aktuelle problemstillinger.

Det positive poenget jeg trekker frem med boken «Capitalipsis» er mangfoldet av sjangere som er tilstede i historiene. Hver av dem tilhører ulike sjangre som fantasy, science fiction og horror, noe som gir leseren mulighet til å utforske ulike følelser og temaer. I tillegg lar denne variasjonen også hver historie være unik og overraskende, noe som gjør lesing underholdende og engasjerende. Boken blir dermed en komplett og berikende opplevelse for elskere av ulike litterære sjangre.

Etter min mening er et negativt poeng som gjør boken «Capitalipsis» ikke verdt å lese, uregelmessigheten i kvaliteten på innholdet. Selv om noen tekster som «Vice» og «Will Wird and the Journey to Eschaton» skiller seg ut for sin originalitet og underholdning, klarer ikke andre som «Ascension to the Bionic Throne» og «He, Writer of Horror» å nå samme nivå. . Denne mangelen på sammenheng i kvaliteten på fortellingene gjør leseopplevelsen inkonsekvent og gjør det vanskelig å knytte til bokens hovedtema, kapitalismens kritikk. Til tross for dette gir tekstene som helhet en positiv ettersmak.

Kritikk

Etter min mening er «Capitalipsis» en antologi av historier som presenterer opp- og nedturer når det gjelder kvaliteten på innholdet. Imidlertid elsket jeg den første prologen med tittelen «Rick, Crosses and Snakes», som gjør intensjonene til denne diverse boken tydelig fra begynnelsen. Essayene og de personlige erfaringene til Estíbaliz Robles og Rubén Íñiguez Pérez fordyper seg i temaer som kapitalisme, religion og arbeid, med essayet «Vicio» som det jeg anser som det mest vellykkede.

Antologien fortsetter med syv historier, som hver representerer en av dødssyndene. Disse historiene er innrammet i sjangrene fantasy, science fiction og horror, og tilbyr et interessant mangfold. Noen av disse historiene har virket mer nøyaktige for meg enn andre, for eksempel «Banco Sábado» som tar for seg sinne fra hevnen til en kundesenterarbeider, eller «Will Wird og reisen til Eschatón» som dekonstruerer arketypene til de intergalaktiske hovedpersonene. av papirmasselitteratur.

Jeg anser imidlertid at antologien presenterer visse uregelmessigheter både i kvaliteten på historiene og i deres formål. Selv om tittelen lover en kritikk av kapitalismen, blir denne kritikken fremhevet eller uskarp avhengig av historien du er i. Til tross for dette etterlater settet med tekster en generelt positiv ettersmak og byr på en variasjon som kan være interessant for elskere av fantasy, science fiction og horror.

0 Kommentarer

På Leserlyst.com elsker vi at leserne deltar og uttrykker sine meninger. Din stemme er viktig for oss. Føl deg fri til å kommentere og dele dine tanker om denne boken. Vi ser frem til dine tilbakemeldinger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Vi setter pris på ditt bidrag og ber deg respektere våre retningslinjer. Husk at felt merket med * er obligatoriske.