Indignasjon

Philip Roth

En anmeldelse av Rebeca Tamboleo

Oppdag Philip Roths «Indignasjon» og nøste opp en overbevisende historie om en ung manns reise midt i Korea-krigen. Mens metaforen om selvdestruksjon og blodsutgytelse er spennende, mangler handlingen dybde og kommer til kort fra Roths vanlige standarder. Eksplisitte scener av seksualitet og en sjokkerende konklusjon klarer ikke å redde den monotone og forutsigbare historien. Til tross for dette skinner den nobelprisnominerte forfatterens fortryllende prosa gjennom, og etterlater leserne ivrige etter mer. Ikke gå glipp av denne muligheten til å utforske Roths unike historiefortelling i «Indignasjon», selv om den ikke oppfyller de høye forventningene hans tidligere verk har satt.

Min mening om Philip Roths bok «Indignation» er ganske skuffende. Selv om jeg har hatt glede av mange andre verk av forfatteren tidligere, når ikke denne romanen hans vanlige nivå. Handlingen handler om en ung karakter som er sønn av en kosher slakter og som forelsker seg i en jente med et arr på håndleddet. Denne metaforen mellom selvmord og blodbad er interessant, men resten av romanen mangler dybde.

Boken foregår på bakgrunn av Korea-krigen og inkluderer også eksplisitte scener av seksualitet, for eksempel en blowjob. Disse elementene klarer imidlertid ikke å redde det kjedelige og forutsigbare plottet. Dessuten er den siste delen av romanen foruroligende og brå, som om forfatteren hadde sett seg lei av historien og tvunget den til å ta slutt.

Hvis dette var den første romanen av en ukjent forfatter, ville jeg kanskje vært mindre kritisk, men å komme fra en forfatter som har vært vurdert til Nobelprisen i litteratur, er det en enorm skuffelse. Til tross for dette vil jeg fortsette å lese andre verk av Philip Roth, som «The Plot Against America» ​​og «Nemesis», som har fått gode anmeldelser.

Indignation, Philip Roths roman, har et klart positivt poeng som rettferdiggjør lesningen: styrken til dens sentrale metafor. Hovedpersonen, sønn av en kosher slakter, møter en jente som har et arr på håndleddet, og etablerer et symbolsk forhold mellom selvmord og slakting. Dette slående og kraftige bildet beriker historien og legger til lag av mening, noe som gjør Indignation til et interessant verk for de som ønsker å reflektere over dype temaer gjennom litteratur. Selv om romanen kan ha sine feil og mindre interessante øyeblikk, fremstår denne metaforen som et aspekt verdig oppmerksomhet og analyse.

Philip Roths roman Outrage fremstår som en skuffelse sammenlignet med hans tidligere mesterverk. Til tross for slående elementer som en kraftig metafor og en interessant historisk kontekst, er historien kjedelig og mangler Roths karakteristiske dybde. Videre blir den siste delen av romanen inkongruent og historien ender brått og uforståelig.

Kritikk

Indignation, av Philip Roth, er en roman som dessverre ikke innfrir forfatterens forventninger. Selv om den har en interessant sentral metafor som forbinder kosher slakting med selvmord, og tar for seg temaer som Korea-krigen og eksplisitt seksualitet, mangler historien dybde og originalitet.

Videre er utviklingen kjedelig og kjedelig, og klarer ikke å etterligne kvaliteten på Roths mesterverk. Den siste delen er spesielt skuffende, siden scenene som prøver å skildre en seksuell revolusjon på campus er inkongruente og romanen slutter brått og uforståelig.

0 Kommentarer

På Leserlyst.com elsker vi at leserne deltar og uttrykker sine meninger. Din stemme er viktig for oss. Føl deg fri til å kommentere og dele dine tanker om denne boken. Vi ser frem til dine tilbakemeldinger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Vi setter pris på ditt bidrag og ber deg respektere våre retningslinjer. Husk at felt merket med * er obligatoriske.