Poppy

Kristine Getz

En anmeldelse av Silje Berg

Avdekke den mørke siden av eksponering for barn på sosiale medier i Kristine Getz sin gripende roman, Poppy. Våg deg inn i verden til Lotte Wiik, en suksessfull mammablogger med en halv million følgere, som deler bilder av sin søte datter, Poppy. Men når et bilde av Poppy lagt ut utenfor besteforeldrenes hjem forsvinner, forsvinner hun også, fire timer senere. Bli med etterforskerne Emer Murphy og Mons Tidemand i deres hektiske etterforskning mens de vever inn temaet barneutnyttelse på sosiale medier. Med en forfriskende og moderne tone lager Getz på mesterlig vis en skremmende fortelling om det verst mulige resultatet, mens han på en delikat måte håndterer kompleksiteten i en offentlig persons personlige liv. Poppy er en tankevekkende og engasjerende debutroman som belyser de potensielle farene ved å dele barns liv på sosiale medier. Anbefales for de som liker kriminalromaner som utforsker relevante sosiale problemstillinger med et friskt perspektiv og fengslende skrivestil. Men det er kanskje ikke egnet for de som er følsomme for beskrivelser av vold eller redsel.

«Poppy» er en gripende kriminalroman som utforsker den mørke siden av barns eksponering på sosiale medier gjennom bortføringen av en to år gammel jente. Historien dreier seg om Lotte Wiik, en suksessfull mammablogger med over en halv million følgere på Instagram, som deler bilder av sin søte datter, Poppy. Men fire timer etter å ha lagt ut et bilde av Poppy utenfor besteforeldrenes hjem, forsvinner hun på mystisk vis.

Fortellingen følger deretter den hastende etterforskningen ledet av detektivene Emer Murphy og Mons Tidemand. Emer, en politimann som ble skrevet ut fra et psykiatrisk sykehus seks uker tidligere, er nølende med å ta medisiner, noe som skaper komplikasjoner i livet hennes. I mellomtiden avviser Emers bestemor, en høyprofilert synsk dame, barnebarnets karrierevalg, noe som ytterligere bidrar til Emers personlige kamp.

Mens etterforskningen utfolder seg, vever Getz mesterlig inn temaet om utnyttelse av barn på sosiale medier, og maler et skrekkscenario med det verst mulige utfallet. Forfatteren holder en forfriskende og moderne tone gjennom hele boka, med et lett og luftig språk som gjør den lett å lese.

Karakterutviklingen i romanen er eksepsjonell, med Emer som en spesielt godt tegnet karakter. Hennes personlige liv og kamp er dyktig sammenvevd med etterforskningen, noe som gjør henne til en relaterbar og engasjerende hovedperson.

Et av de vesentlige temaene i boken er de potensielle farene ved å avsløre barn på sosiale medier. Getz håndterer dette temaet med nyanser og følsomhet, noe som gjør det både tankevekkende og underholdende. Fortellingen kan til tider være intens, med voldsskildringer som kanskje ikke passer for lesere som er følsomme eller lett forstyrret.

Totalt sett er «Poppy» en fengslende og tankevekkende debutroman som belyser de potensielle farene ved å avsløre barn på sosiale medier. Det er en utmerket lesning for de som liker kriminalromaner som utforsker relevante sosiale problemstillinger og er skrevet med et friskt perspektiv og engasjerende skrivestil. Imidlertid er den kanskje ikke egnet for lesere som er følsomme for skildringer av vold eller skrekkscenarier.

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese «Valmue» av Kristine Getz fordi det er en tankevekkende kriminalroman som utforsker et relevant samfunnsspørsmål: de potensielle farene ved å avsløre barn på sosiale medier. Getz vever dette temaet på mesterlig vis inn i en fengslende og underholdende krim, noe som gjør det til en fremtredende debut i sjangeren. Hennes eksepsjonelle karakterutvikling og engasjerende skrivestil gjør denne boken til en må-lese for fans av tankevekkende kriminalromaner. Getz sitt friske perspektiv og følsomme håndtering av intense temaer gjør «Poppy» til en overbevisende og innsiktsfull lesning.

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese «Valmue» av Kristine Getz fordi det er en tankevekkende kriminalroman som utforsker et relevant samfunnsspørsmål: de potensielle farene ved å avsløre barn på sosiale medier. Getz vever dette temaet på mesterlig vis inn i en fengslende og underholdende krim, noe som gjør det til en fremtredende debut i sjangeren. Hennes eksepsjonelle karakterutvikling og engasjerende skrivestil gjør denne boken til en må-lese for fans av tankevekkende kriminalromaner. Getz sitt friske perspektiv og følsomme håndtering av intense temaer gjør «Poppy» til en overbevisende og innsiktsfull lesning.

Kritikk

Jeg har akkurat lest ferdig «Poppy» av Kristine Getz, og jeg må si jeg ble grundig imponert. Denne gripende kriminalromanen hadde meg på kanten av setet fra start til slutt. Historien om Lotte Wiiks bortførte datter, som er en Instagram-sensasjon, fikk meg klistret til siden mens jeg fulgte etterforskerne Emer Murphy og Mons Tidemand på deres søken etter å avdekke sannheten.

Det jeg fant spesielt overbevisende med denne boken var dens utforskning av den mørke siden av barns eksponering på sosiale medier. Getz vever mesterlig inn dette temaet, og skaper et skrekkscenario som fremhever de potensielle farene ved å dele for mye informasjon på nettet. Det er et relevant og tidsriktig tema som gir dybde og nyanser til historien.

Men «Poppy» er ikke bare en spennende kriminalroman – den er også et karakterdrevet drama som fordyper seg i etterforskernes personlige liv. Jeg ble slått av den eksepsjonelle karakterutviklingen i boken, spesielt med hensyn til Emer Murphy. Kampen hennes med den mentale helsen hennes, komplisert av bestemorens motstand mot medisiner, la til et lag av kompleksitet som gjorde henne til en overbevisende og relaterbar karakter.

Totalt sett vil jeg anbefale «Poppy» til alle som liker tankevekkende kriminalromaner som utforsker relevante sosiale problemstillinger. Getz er en spennende ny stemme i sjangeren, og hennes engasjerende skrivestil og friske perspektiv gjør dette til en fremragende debut. Jeg vil imidlertid advare lesere som er følsomme for voldsskildringer eller lett forstyrres av skrekkscenarier, siden fortellingen til tider kan være intens.

0 Kommentarer

På Leserlyst.com elsker vi at leserne deltar og uttrykker sine meninger. Din stemme er viktig for oss. Føl deg fri til å kommentere og dele dine tanker om denne boken. Vi ser frem til dine tilbakemeldinger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Vi setter pris på ditt bidrag og ber deg respektere våre retningslinjer. Husk at felt merket med * er obligatoriske.