Så dro jeg hjem

Karin Smirnoff

En anmeldelse av Silje Berg

«Da gikk jeg hjem» av Karin Smirnoff bringer avslutningen til Jana Kippos liv, og avslutter trilogien som inkluderer «Jeg gikk ned til min bror» og «We Rose With Our Mother». Mens Jana, en kunstner, konfronterer sine tidligere demoner i Stockholm, søker broren John hjelp fra deres arktiske røtter, og vever en flerlags fortelling om kunst, relasjoner og fortidens varige innvirkning. Nye karakterer introduseres, og den komplekse oppveksten til Jana og tvillingbroren hennes utforskes. Med en distinkt skrivestil og fokus på det intrikate forholdet mellom Jana og tvillingen hennes, byr romanen på en rik litterær opplevelse, som dykker dypt inn i menneskets psyke og kunstens kraft. Selv om det kan kreve litt justering, viser Smirnoffs unike tilnærming seg til syvende og sist å være både varm og tankevekkende, og gir en tilfredsstillende avslutning på Janas historie samtidig som den tilbyr Kunstfokuserte-leserne en fengslende utforskning av en kunstners sinn og hjerte.

«Da gikk jeg hjem» av Karin Smirnoff markerer det siste kapittelet i Jana Kippos liv, etter de tidligere romanene «Jeg gikk ned til bror» og «Vi dro opp med mor». Jana, en kunstner, reiser til Stockholm for en kunstutstilling, hvor hun konfronterer sine tidligere demoner som risikerer å hemme hennes vekst. Samtidig søker hennes bror John hjelp fra familiens arktiske opprinnelse, og setter scenen for en mangefasettert fortelling som omfatter kunst, relasjoner og fortidens varige innflytelse.

Boken introduserer nye karakterer mens den besøker kjente karakterer, og dykker ned i den kompliserte oppveksten til Jana og tvillingbroren hennes. Ved siden av den sentrale fortellingen vever Smirnoff intrikate delplott og forvirrende intriger, som fordyper leseren i en rik litterær opplevelse.

Det iskalde landskapet i nord fungerer som et sterkt bakteppe for historien, og utfyller det intrikate språket som Smirnoff bruker. Janas psyke, spesielt hennes forhold til tvillingbroren, får grundig utforskning, og kulminerer i en dyp forståelse av fortiden deres og utfordringene de står overfor.

Kunst fremstår som et sentralt tema i romanen, med introduksjonen av billedhuggeren Mikkel Madsen som gir friskt innblikk i den kunstneriske verden. Den karakterdrevne fortellingen fokuserer på prioriteringer og motivasjoner til kunstneriske individer, og gir et gripende perspektiv på Jana og Mikkel Madsen.

Mens Smirnoffs særegne skrivestil i utgangspunktet kan kreve justering, viser den seg til syvende og sist kjærlig, og hever historiens dybde og resonans. Selv om romanen mangler samme intensitet som sine forgjengere, vil kunstfokuserte lesere finne mye å sette pris på i denne grundige undersøkelsen av en kunstners sinn og hjerte.

Til syvende og sist gir «Then I Went Home» en tilfredsstillende avslutning på Jana Kippos historie, og tilbyr leserne en fengslende utforskning av kunstneriske individer, familiære forhold og fortidens styrke.

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese «Da gikk jeg hjem» av Karin Smirnoff hvis du er betatt av kunstnernes indre arbeid og deres kreative reiser. Denne romanen tilbyr en fascinerende utforskning av Jana Kippos sinn, samt et overbevisende blikk inn i billedhuggeren Mikkel Madsens liv. Smirnoff utmerker seg i å skildre prioriteringene, kampene og triumfene til kunstneriske individer, noe som gir en medrivende og engasjerende lesning. Fordyp deg i denne karakterdrevne fortellingen som på en briljant måte dykker inn i kunstens og personlig veksts intrikate verden.

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese «Da gikk jeg hjem» av Karin Smirnoff hvis du er betatt av kunstnernes indre arbeid og deres kreative reiser. Denne romanen tilbyr en fascinerende utforskning av Jana Kippos sinn, samt et overbevisende blikk inn i billedhuggeren Mikkel Madsens liv. Smirnoff utmerker seg i å skildre prioriteringene, kampene og triumfene til kunstneriske individer, noe som gir en medrivende og engasjerende lesning. Fordyp deg i denne karakterdrevne fortellingen som på en briljant måte dykker inn i kunstens og personlig veksts intrikate verden.

Kritikk

Jeg likte veldig godt «Da gikk jeg hjem» av Karin Smirnoff, som fungerer som siste kapittel i Jana Kippos historie. Smirnoffs unike skrivestil er i utgangspunktet utfordrende, men den vokser på deg og blir ganske kjærlig. De grelle, golde landskapene hun maler gjennom hele boken gir dybde og atmosfære til fortellingen.

En av de mest overbevisende aspektene ved romanen er utforskningen av Janas komplekse forhold til tvillingbroren, som er både problematisk og spennende. Selv om intensiteten til denne boken ikke helt stemmer overens med forgjengerne, introduserer Smirnoff kunst som et sentralt tema, som utdyper fortellingen og gir fascinerende innsikt i sinnet til en skulpturkunstner, Mikkel Madsen.

Totalt sett vil jeg anbefale denne boken til alle som ønsker en tankevekkende og medrivende undersøkelse av en kunstners sinn og hjerte. Smirnoff gjør en fantastisk jobb med å fordype seg i prioriteringer og motivasjoner til kunstneriske individer, og gir et unikt og gripende perspektiv på Jana og Mikkel Madsen. Men hvis du er i humør for en fartsfylt, actionfylt fortelling, kan det være lurt å se andre steder, ettersom plottet til «Da gikk jeg hjem» utvikler seg i et mer avmålt, karakterdrevet tempo.

0 Kommentarer

På Leserlyst.com elsker vi at leserne deltar og uttrykker sine meninger. Din stemme er viktig for oss. Føl deg fri til å kommentere og dele dine tanker om denne boken. Vi ser frem til dine tilbakemeldinger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Vi setter pris på ditt bidrag og ber deg respektere våre retningslinjer. Husk at felt merket med * er obligatoriske.