Hiroshima

John Hersey

En anmeldelse av Rebeca Tamboleo

«Hiroshima» av John Hersey er en kraftig og tankevekkende bok som fordyper seg i kjølvannet av atombombeeksplosjonen i den japanske byen. Gjennom de opprivende vitnesbyrdene fra seks overlevende, kjent som hibakusha, avslører Hersey den menneskelige lidelsen og tragedien som utspilte seg i byen. Historiene om vanlige mennesker som prøver å overleve midt i en ødeleggende konflikt er både hjerteskjærende og overbevisende, og fremhever tilfeldighetenes rolle og skyldbyrden de overlevende opplever. I det siste kapittelet, lagt til 40 år etter den første publiseringen, tilbyr Hersey en oppdatering om de overlevendes liv, og skaper en sterk kontrast mellom individuelle historier og politiske realiteter. En må-lese for de som søker å forstå viktigheten av å unngå tidligere feil og atomvåpenenes destruktive kraft.

Boken «Hiroshima» er et sterkt anbefalt verk som tar for seg konsekvensene av eksplosjonen av en atombombe i denne japanske byen. Journalisten John Hersey intervjuer seks overlevende fra eksplosjonen, kjent som hibakusha, som avslører sine opplevelser i øyeblikkene før eksplosjonen og det forferdelige etterspillet etterpå. Disse vitnesbyrdene er sjokkerende og hjerteskjærende, og viser den menneskelige lidelsen og tragedien som ble opplevd i Hiroshima. Det er ikke hyggelig å lese denne boken, siden den viser det harde i hendelsene og den harde virkeligheten de overlevende møtte, men det er en opplevelse som hjelper oss å forstå viktigheten av å ikke gjenta fortidens feil og reflektere over den destruktive kraften. av atomvåpen.

Boken forteller historier om normale mennesker som prøver å leve hverdagen midt i en ødeleggende konflikt. Fortellingen viser hvordan tilfeldigheter og flaks spilte en avgjørende rolle i overlevelsen til disse karakterene, som må møte kjæres død og være vitne til scener med smerte og smerte rundt dem. I tillegg tas det opp skyldfølelsen som overlevende føler for å være i live, bli vitner til tragedien og slite med å finne mening i livene sine etter eksplosjonen.

I bokens siste kapittel, som ble lagt til 40 år etter den opprinnelige utgivelsen, tilbyr Hersey en oppdatering om de overlevendes liv og hvordan de har utviklet seg når det gjelder helse og velvære. Nyheter om andre lands fremgang i atomvåpenkappløpet presenteres også gjennom hele arbeidet, og skaper et hjerteskjærende motpunkt mellom menneskelige historier og politiske realiteter.

Et av de positive punktene som gjør «Hiroshima» verdt å lese, er måten forfatteren, John Hersey, klarer å formidle den rå og ødeleggende virkeligheten til de overlevende fra atomeksplosjonen. Gjennom vitnesbyrdene til seks vanlige mennesker som opplevde skrekken på nært hold, kan leseren få en sjokkerende visjon om hendelsene og konsekvensene de fikk på livene deres. Boken konfronterer oss med tragedie og får oss til å reflektere over den ødeleggende kraften til atomvåpen, og etterlater et dypt inntrykk på oss som lesere.

Et negativt poeng av hvorfor boken «Hiroshima» ikke er verdt å lese, er den følelsesmessige påvirkningen den kan ha på leseren. Historiene fortalt av John Hersey er hjerteskjærende og viser lidelsen og desperasjonen til ofrene for atombomben. Dette kan være for plagsomt for noen mennesker og påvirke humøret deres.

Kritikk

Hiroshima er en bok som uten tvil fortjener å bli anbefalt. Selv om det ikke er hyggelig å lese, er det et verk som fordyper oss i en sjokkerende virkelighet og får oss til å konfrontere den ødeleggende virkningen av atombomben i Hiroshima. I denne boken samler journalisten John Hersey vitnesbyrdene til seks hibakusha, overlevende fra eksplosjonen, som forteller oss om deres opplevelse og viser oss tragedien de levde og fortsetter å leve.

Det som virkelig er sjokkerende er måten Hersey klarer å formidle den harde virkeligheten til oss gjennom helt normale karakterer, mennesker som prøvde å leve et normalt liv midt i en konflikt som de levde med resignasjon. Den viser oss hvordan eksplosjonen forandret livene deres irreversibelt, og etterlot dem desorienterte, hjelpeløse og omgitt av død og smerte. Gjennom deres vitnesbyrd er vi vitne til den misforståtte og beklagelige situasjonen der de overlevende befinner seg i årevis etter bombingen, doble ofre som føler seg skyldige for å ha overlevd og fanget i et limbo av minner og lidelse.

Når vi leser Hiroshima, står vi overfor en virkelighet vi ikke kan ignorere. Forfatteren behandler dette temaet med en slik følsomhet og realisme at det får oss til å reflektere over de ødeleggende konsekvensene av krig og bruk av atomvåpen. Selv om den emosjonelle tonen til tider kan virke overdreven og kanskje går for dypt i det åndelige, reduserer ikke dette bokens verdi. Videre viser det siste kapittelet, som ble lagt til førti år senere, hvordan livene til de overlevende har utviklet seg og får oss til å reflektere over fremskrittene i atomvåpenkappløpet.

0 Kommentarer

På Leserlyst.com elsker vi at leserne deltar og uttrykker sine meninger. Din stemme er viktig for oss. Føl deg fri til å kommentere og dele dine tanker om denne boken. Vi ser frem til dine tilbakemeldinger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Vi setter pris på ditt bidrag og ber deg respektere våre retningslinjer. Husk at felt merket med * er obligatoriske.